Туристичка конференција Србија-Кина

ТУРИЗАМ СВЕ ЧВРШЋЕ ПОВЕЗУЈЕ СРБИЈУ И КИНУ 

Економско-трговинско-туристичка конференција Србија-Кина (Guangdong), хотел HYATT, Београд
 
У среду 19. октобра 2016. године са почетком у 10,00 часова у  хотелу Hyatt uspešno je организован скуп под називом „Економско-трговинско-туристичка конференција Србија-Кина (Гуангдонг)“.
Циљ конференције bio је јачање партнерства и промовисање економске сарадње у складу са кинеском државном стратегијом ''Један појас, један пут''.

Гуангдонг провинција је најднамичније економско подручје (БДП од 838,60 милијарди долара у 2014.) са 105 милиона становника. Главни град је Гуангџоу, а привредно чвориште је град Шенџен.

У делегацији је било око 100 чланова и чине је представници кинеских компанија и званичници провинције Гуангдонг. Сектори су: хемијска индустрија и фармација, индустрија грађевинског материјала, дрвно-прерађивачка, аутомобилска, машинска, електронска, прехрамбена индустрија, туризам, трговина, услуге, логистика, издаваштво, инвестиције, ИТ и др.

 У оквиру конференције организовано је и пословно умрежавање - билатерални сусрети кинеских и српских привредника, по секторима.

Sacen International,међународни туристички савез успео је да повеже велики број привредника из туризма Кине (Guangdong) и Србије.

Представници министарства привреде, привредних комора Србије и Београда, туристичких организација, туристичких агенција, струковних удружења и асоцијација, угоститеља и хотелијера одушевљени су организацијом и уговореним пословима.

У име провинције Guangdong учеснике конференције поздравила је госпођа Žao Jufan заменик гувернера и амбасадор Кине у Србији  господин Li Manchang.

У име Владе Републике Србије скуп је поздравио Владимир Петровић в.д. помоћника министра привреде.

Председник Sacen Internationalа Драган Глигоријевић обратио се у име угоститељско-туристичке привреде региона југоисточне Европе.

Том приликом је подсетио да је у овој туристичкој сезони туризам региона остварио преко тридесет милјарди америчких долара, док су кинези потрошили око триста милјарди америчких долара у овој години а касирали у свом туризму преко шездесет милјарди америчких долара.

Професор доктор Слободан Унковић бивши амбасадор СРЈ и потпреседник савета за туризам Републике Cрбије говорио је о значају и обостраној користи у повезивању угоститељско-туристичких привреда Србије и Кине.

Представници министарства туризма провинције Guangdong уручили су највише признање, златну плакету председнику Sacen Internationalа Драгану Глигоријевићу.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422