SACEN International pokrenuo je inicijativu za formiranje Ministarstva za turizam

Ministarstvo turizma i ekologije u novoj rekonstruisanoj vladi?

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva – SACEN International pokrenuo je inicijativu za formiranje Ministarstva za turizam, ugostiteljstvo i ekologiju u novoj rekonstruisanoj Vladi Srbije.

Ministarstvo turizma i ekologije u novoj rekonstruisanoj vladi?
Kako je na konferenciji za medije rekao dosadašnji predsednik SACEN International Prof  dr Dragan Gligorijević, inicijativa je pokrenuta  za vreme beogradskog sajma turizma, na sednici Upravnog odbora i Skupštine SACEN, uz podršku čitave ugostiteljsko-turističke privrede Srbije, strukovnih udruženja, privrednih komora i sindikata.
Gligorijević je kazao da su o ovoj inicijativi obavešteni premijer I novi predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić.
Dodao je da očekuje kako će novim Zakonom o ministarstvima, koji bi trebao da se nađe pred Skupštinom Srbije, nakon predloga premijera rešenja rekonstrucije Vlade.
Kako se navodi u saopštenju ove organizacije, turizam je multidisciplinarna privredna grana, veoma važna za razvoj Srbije kao države regiona Jugoistočne Evrope.
Sagledavajući postojeće raspoložive prirodne resurse sa dodatnim manjim ili većim investicijama, ova privredna grana Srbije može se podići na zavidni nivo.
Činjenica je da je broj zaposlenih u turizmu u ovom trenutku veći od 180.000, novim projektima i osposobljavanjem postojećih objekata, kao i praveći poželjne celine, može se podići nivo zaposlenih za još 20-30 hiljada, što može biti od velikog značaja za Srbiju.
Samim tim, podizanje kvaliteta usluga i stvaranjem prijatnog ambijenta podiže se, kako dinarski, tako i devizni priliv od turizma.
Dobrom promocijom, to doprinosi stvaranju pozitivnog imidža zemlje i zato je neophodno razvijati vidove turizma za koje postoje optimalni uslovi i zahtevi tražnje, selektivno i po prioritetima.
Stoga, od suštinske je važnosti da imamo efikasno Ministarstvo turizma i ekologije sa jakom turističkom inspekcijom, sa turističkim info pultovima u emitivnim zemljama Evropske Unije, čiji je zadatak promocija receptivnog turizma Srbije, navodi se u saopštenju.

 

SACEN TURISTIČKI INFFO PRESS

WWW.SACEN.EU

00381 11 215 45 45, 00381 63 225 422


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422