Саопштење за медије:

                

               ПЕТА СКАДАРЛИJСКА ШЕШИРИЈАДА 01.07.2017.г
             МОЖЕ ДА ПОЧНЕ

         

       ГЛУМИЦА РАДА ЂУРИЧИН ПРЕДСЕДНИК ЖИРИЈА ЈУБИЛАРНЕ ПЕТЕ СКАДАРЛИJСКЕ ШЕШИРИЈАДЕ 2017. ГОДИНЕ – ВЕЛИКА СКАДАРЛИЈА 18.САТИ

      

 

На конференциjи за медије организационог одбора предстојеће јубиларне скадарлиjске шеширијаде оцењено је да се успешно приводе крају завршне припреме и да она може да почне такорећи одмах.

 

Конференцију је отворила в.д председница  Друштва Скадарлија   глумица Нaродног Позоришта Србије и писац госпођа Вјера Мујовић.

 

Поздраве са друге Бечке скадарлиjске шеширијаде одржаној 25.јуна  2017.године у Бечу, на којој је промовисана и пета јубиларна скадарлиjска шеширијада а у организацији Бечких Поета , свечано je отворио Проф. Др Драган Глигоријевић чија је функција председника Друштва Скадарлија замрзнута до далњег.

 

 Председник организационог одбора пете јубиларне Шеширијаде  Проф. Др Миладин Шеварлић, народни посланик Скупштине Србије и председник Управног одбора Друштва Српских одмаћина упознао је новинаре са агендом – програмом манифестације. Међународни фестивал шешира имаће такмичаре и учеснике из региона посвећен је деци и породици и имаће хумани карактер.

 

В.Д директор Туристичке организације Београда и директор петог фестивала шешира  позвао је туристе и госте Београда, као и жителе истог да узму масовно учешће у такмичењу за најшешир и да их чекају лепе туристичке награде које је обезбедила Туристичка организација Београда.

 

Господин Мишко Лекић заменик председника организационог одбора пете јубиларне скадарлиjске шеширијаде саопштио је састав жирија исте:

 

Позната  глумица Рада Ђуричин је председниk жирија и заједно са преставником Града Београда отвара међународни фестивал шешира , књижевница Лала Лариса Бранков и легендарни глумац Тома Курузовић су чланови истог.

 

 

 Генерални покровител као и свих претходних пет година је Међународни туристички Савез Сацен Интернатионал а Туристичка организација Београда  задњих три суорганизатор. Покровителство града београда и гратске општине Стари Град и ове године није изостало.

 

Улаз слободан за све посетиоце а обезбеђен је богат културно –забавни програм, скадарлиjска лутрија и  мини коктел винарије ПИК Опленац и посластичарнице Слатко Срце за госте фестивала шешира.

Сви скадарлиjски угостители узели су учешће и подржали Међународни фестивал нјајшешира.

 

На крају коференције још једном В.Д Преседник Друштва Скадарлије Вјера Мујовић и Проф. Др Миладин Шеварлић  позвали су Београђане и госте престонице да узму учешће у такмиченју најшешира који ће имати представнике  са свих пет континената.

 

 

Глимица Невена Шарчевић је званично промо лице пете јубиларне шеширијаде у Скадарлији и потпарол исте. Водителј као и предходних година познати господин Миша Ћирић са Српске научне телевизије.

ŽIKINA ŠARENICA ( TV RTS 25. 06. 2017. ) нajaвшеширијадe.


https://www.youtube.com/watch?v=s3DcHp-I4LM

 

 

https://www.youtube.com/embed/Twgsh1_dykM"


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422