REKORDNA POSETA SKADARLIJI NA POČETKU 2018.GODINE

Od početka 2018.godine pa do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista.

 

Skadarlija je postala magnet za strane turiste i u potpunosti je opravdala titulu:"Šampiona gostoljublja 2017 godine" regiona jugoistočne Evrope i Mediterana.

 

Priznanje " Zlatna čaša gostoljublja " došla je u pravo vreme i mnogo je doprinela stvaranju :“Skadarlijskog Brenda” u ugostiteljstvu i turizmu regiona rekao je presednik Društva Skadarlije koje se bavi očuvanjem, uređenjem i razvojom Skadarlije.

Dragan Gligorijević sa ponosom kaže da su strani i domaći turisti najlepši poklon i priznanje da je Skadarlija turistički biser Evrope.

 

Preporuka zadovoljnih gostiju : "od usta do usta" i njihov povratak je najbolja reklama i garancija da će Skadarlija beležiti i u 2018 godini porast stranih i domaćih gostiju posebno za vreme letnje turističke sezone.

 

Gligorijević je podsetio da nam od 01. februara predstoji rekonstrukcija skadarlijske kaldrme u drugoj i trećoj fazi radova.

Imamo bogat kalendar turističkih manifestacija a i ugostiteljsku ponudu obogatićemo sa novim specijalizovanim restoranima od vegeterijanskog pa do dečijeg.

Nadam se da ćemo u ovoj godini dobiti skadarlijsku turističku kuću sa muzejom i trenig centar za skadarlijske ugostitelje istakao je Gligorijević.

 

Današnja Skadarlija je premala za Beograd trebalo bi da je veća. Gornji deo Skadarlije do Zetske je obična ulica sa visokim zgradama, ali i takva, sa kaldrmom, kafanicama, galerijom i bez automibila pokazuje da bilo koja ulica u centru Beograda može vratiti starogradski duh koji je tako potreban Beogradu. Dvadesetak ulica povezane sa skadarskom,  proglasili smo za Skadarlisku boemsku državu. Kralj Skadarlijske Boemije je poznati glumac Rade Šerbeđžija.a glumica Narodnog pozorišta Vjera Mujović je zamenik presednika društva Skadarlija.

 

Učinićemo sve da Skadarliji vratimo stari sjaj sa svojim prepoznatljivim simbolima od skadarlijskog dobošara do skadarlijske gatare, prodavca šećerlema pa do putujućih muzičkih i glumačkih trupa duž cele Skadarske ulice, rekao je Gligorijević

 

U najnovijoj reportaži o Beogradu, britanski „Indipendent“ poziva čitaoce da 13. januara proslave Novu godinu po julijanskom kalendaru u srpskoj prestonici, predlaže koje znamenitosti da obiđu, gde da jedu, piju, kupuju.

 

Ako se po jutru dan poznaje, dobro je počela ova nova godina za turizam Beograda i Srbije. Skadarlija ovih dana je prepuna stranim gostima koji će u njoj dočekati 13. januora i našu Srpsku novu godinu.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422